Carlin-merkityt järvitaimenet

Teemme yhteistyötä Luonnonvarakeskuksen (Luke) kanssa ja koodaamme istutettavat n. 1 kg painoiset järvitaimenistukkaat yksilöllisellä Carlin-merkillä. Jokainen Carlin-merkintävä kala mitataan ja punnitaan ennen istutusta ja tiedot rekisteröidään Luken istutusrekisteriin.

Carlin-merkki on pieni muovinen levy, joka kiinnitetään kalan selkälihakseen noin 5 mm selkäevän alapuolelle. Merkissä on yksityiskohtainen koodi; kirjainpari ja nelinumeroinen luku.

Kalamerkinnän avulla pyrimme seuraamaan kalojen liikkeitä järvialueella sekä niiden vaeltamista jokiin kutualueille. Saalistietojen pohjalta teemme arvioita kalojen kasvusta, kalakannan tilasta ja tulevista istutustoiminnoista.

Carlin-merkin palautus

Kun saat Carlin-merkityn kalan, se tulisi mitata ja punnita. Myös pyyntipäivä, -paikka ja käytetty pyydys tulisi kirjata merkinpalautustietoihin.

 

Voit palauttaa löytämäsi kalamerkit postimaksutta osoitteella:

LUKE
Merkki
5005751
00003 VASTAUSLÄHETYS

Ilmoita merkityistä kaloista myös tärkeimmät pyyntitiedot. Merkin palauttaneelle lähetetään korvaus (5€) sekä tiedot kalan istutuspaikasta ja istutuskoosta.

Merkkipalautusilmoitus verkossa riittää, eikä merkkiä silloin tarvitse lähettää postissa Kalantutkimukseen. Verkossa ilmoitettu merkki osallistuu myös arvontaan.

 

tai sähköisesti oheisesta linkistä https://www.lomakkeet.luke.fi/kalamerkki

 

 

Uutta!

Osta kalastuslupa verkosta!

Voit ostaa viehe- ja verkkolupia nyt myös netistä. Kalastusyhtymä on tehnyt sopimuksen Kalanet Oy:n kanssa, jonka verkko- ja mobiilipalvelusta www.kalakortti.com voit ostaa tarvittavat luvat 24/7-periaatteella. Kalanet Oy perii luvasta toimitusmaksun: vieheluvat 3,5 €/kpl ja verkkoluvat 1-5 merkkiä 5 € ja yli 5 kappaletta 7 €.

www.kalakortti.com

Tee ekoteko!

Istuta oma järvitaimen Naruskaan!

Voit ostaa itsellesi tai yrityksellesi nimikkotaimenia, jotka istutetaan Naruskajärveen, ja seurata virtuaalijärvessä kalojesi vaiheita. Tee oikea ekoteko!

Lue lisää

"Kalasta" hiirellä

Tutustu Virtuaalijärveen!

Virtuaalijärvi näytössä

Siirry Virtuaalijärvelle