Carlin-merkityt järvitaimenet

Teemme yhteistyötä Riista- ja Kalatalouden tutkimuslaitoksen kanssa ja koodaamme istutettavat n. 1 kg painoiset järvitaimenistukkaat yksilöllisellä Carlin-merkillä. Jokainen Carlin-merkintävä kala mitataan ja punnitaan ennen istutusta ja tiedot rekisteröidään RKTL:n istutusrekisteriin.

Carlin-merkki on pieni muovinen levy, joka kiinnitetään kalan selkälihakseen noin 5 mm selkäevän alapuolelle. Merkissä on yksityikohtainen koodi; kirjainpari ja nelinumeroinen luku.

Kalamerkinnän avulla pyrimme seuraamaan kalojen liikkeitä järvialueella sekä niiden vaeltamista jokiin kutualueille. Saalistietojen pohjalta teemme arvioita kalojen kasvusta, kalakannan tilasta ja tulevista istutustoiminnoista.

Carlin-merkin palautus

Kun saat Carlin-merkityn kalan, se tulisi mitata ja punnita. Myös pyyntipäivä, -paikka ja käytetty pyydys tulisi kirjata merkinpalautustietoihin.

Voit palauttaa löytämäsi kalamerkit postimaksutta osoitteella

RKTL
Merkki
5005751
00003 VASTAUSLÃHETYS

tai sähköisesti oheisesta linkistä
http://www.rktl.fi/kala/kalavarat/kalamerkinta/palauta_kalamerkit/merkkipalautuslomake.html

Merkin palauttaneelle lähetetään palkkio (5 €) sekä tiedot kalan istutuspaikasta ja istutuskoosta.

Riista- ja Kalatalouden tutkimuslaitos järjestää kaikkien Suomessa kalamerkin palauttaneiden kesken arvonnan helmikuussa 2016, joten myös Naruska-Kullajärven Carlin-merkin palauttaneet osallistuvat kyseiseen arvontaan. Arvontaan osallistuvat kaikki Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt, jotka palauttavat merkin pyyntitietoineen vuoden 2015 aikana. Kala voi olla pyydetty koska tahansa. Yksi palautettu merkki vastaa yhtä arpaa.

Katso vuoden 2014 arpajaisten tulokset tästä:
http://www.rktl.fi/kala/kalavarat/kalamerkinta/kalamerkkiarpajaisten_tulokset/

Uutta!

Osta kalastuslupa verkosta!

Voit ostaa viehe- ja verkkolupia nyt myös netistä. Kalastusyhtymä on tehnyt sopimuksen Kalanet Oy:n kanssa, jonka verkko- ja mobiilipalvelusta www.kalakortti.com voit ostaa tarvittavat luvat 24/7-periaatteella. Kalanet Oy perii luvasta toimitusmaksun: vieheluvat 3,5 €/kpl ja verkkoluvat 1-5 merkkiä 5 € ja yli 5 kappaletta 7 €.

www.kalakortti.com

Tee ekoteko!

Istuta oma järvitaimen Naruskaan!

Voit ostaa itsellesi tai yrityksellesi nimikkotaimenia, jotka istutetaan Naruskajärveen, ja seurata virtuaalijärvessä kalojesi vaiheita. Tee oikea ekoteko!

Lue lisää

"Kalasta" hiirellä

Tutustu Virtuaalijärveen!

Virtuaalijärvi näytössä

Siirry Virtuaalijärvelle