Sami Moilanen, Oulu - 28.06.2011

Aulin uintireissu

Saavuimme Oulusta lomaviikon viettoon Naruskajärven tunturimaisemiin. Tarkoituksena oli vaellella muutama päivä ja mennä sitten järvelle kalan pyyntiin. Vaelluksesta tuli varsin rankka kuumien ilmojen johdosta. Niinpä tulimmekin päivää aikaisemmin Karin mökille.

Yön yli levättyämme lähdimme innokkaina järvelle. Aurinko paistoi ja nyt helteestä saattoi todella nauttia. Saimme päivän aikana muutaman taimenen, osa mittakaloja ja osa alamittaisia. Olimme päivään tosi tyytyväisiä.

Seuraavana päivänä jatkoimme siitä, mihin edellisenä jäätiin. Lähdimme iltapäivällä uistelemaan. Mietimme, josko uistimeen sattuisi tarttumaan vähän isompia taimenia. Tähän astiset kalat olivat olleet painoltaan kilon kahta puolta.

Auli heitti vettä myllyyn uhkaamalla uida, jos saamme yli kahden kilon taimenen. Muutaman pienemmän kalan jälkeen alkoi räikkä soida siihen malliin, että siiman päässä täytyy olla isompi eväkäs. Ja niinhän siinä kävi, että Aulilla oli uintireissu edessä. Punnitus näytti 2,2kg. Tämä kala kruunasi reissun lopullisesti.

Lauantai-aamuna lähdimme takaisin Ouluun odotellen seuraavia vaellus- ja kalastusreissuja.

Sami Moilanen, Oulu

Samin ja Aulin saama taimen oli istutettu järveen 3.6.2010, painolla 1060g ja mitalla 45,1cm. Vuoden aikana taimen oli syönyt pikku muikkua todella hanakasti, sillä pyyntipäivän paino oli 2200g ja pituus 56cm. Muutoinkin Samin ja Aulin kalatuuri oli kohdallaan, sillä parinpäivän uistelu järvellä antoi saaliksi 7 Carlin-merkattua taimenta. Tiedot löytyvät kalakorista. - Kari

Uutta!

Osta kalastuslupa verkosta!

Voit ostaa viehe- ja verkkolupia nyt myös netistä. Kalastusyhtymä on tehnyt sopimuksen Kalanet Oy:n kanssa, jonka verkko- ja mobiilipalvelusta www.kalakortti.com voit ostaa tarvittavat luvat 24/7-periaatteella. Kalanet Oy perii luvasta toimitusmaksun: vieheluvat 3,5 €/kpl ja verkkoluvat 1-5 merkkiä 5 € ja yli 5 kappaletta 7 €.

www.kalakortti.com

Tee ekoteko!

Istuta oma järvitaimen Naruskaan!

Voit ostaa itsellesi tai yrityksellesi nimikkotaimenia, jotka istutetaan Naruskajärveen, ja seurata virtuaalijärvessä kalojesi vaiheita. Tee oikea ekoteko!

Lue lisää

"Kalasta" hiirellä

Tutustu Virtuaalijärveen!

Virtuaalijärvi näytössä

Siirry Virtuaalijärvelle