Vesialueen omistus ja kalastusoikeus

Naruskajärvi ja Kullajärvi kuuluvat Sallan Yhteismetsän ja Metsähallituksen alueisiin sekä omistukseen, järven yläpuoliset vedet yksin Metsähallitukselle ja alapuoliset vedet sekä Metsähallitukselle, että Sallan Yhteismetsälle, pieniä osuuksia on myös yksityisessä omistuksessa. Alue kokonaisuudessaan kuluu Ylikemin kalastusalueeseen.

Metsähallitus ja Sallan yhteismetsä ovat vuokranneet järvialueen Naruskajärvi-Kullajärvi kalastusoikeuden, pitkällä vuokrasopimuksella, 1.1.2010 - 31.12.2029, Naruska-Kullajärven kalastusyhtymälle.

Naruska-Kullajärven kalastusyhtymä myy viehe- ja verkkokalastuslupia kaikille halukkaille, vuosittaisen toimintasuunnitelmansa mukaisesti. Kalastusluvat >

Kalastuslaki 16.4.1982/286

Kalastusoikeus

5 §
Oikeus harjoittaa kalastusta ja määrätä siitä kuuluu vesialueen omistajalle, jollei tätä oikeutta ole luovutettu toiselle tai jollei jäljempänä tässä laissa muuta säädetä. Oikeus kalastaa vesilain (264/61) 1 luvun 6 §:n 1 momentissa mainitun vesialueen rajan ulkopuolella olevalla tulva-alueella, milloin se on veden peittämä, kuuluu vesialueen omistajalle.

Uutta!

Osta kalastuslupa verkosta!

Voit ostaa viehe- ja verkkolupia nyt myös netistä. Kalastusyhtymä on tehnyt sopimuksen Kalanet Oy:n kanssa, jonka verkko- ja mobiilipalvelusta www.kalakortti.com voit ostaa tarvittavat luvat 24/7-periaatteella. Kalanet Oy perii luvasta toimitusmaksun: vieheluvat 3,5 €/kpl ja verkkoluvat 1-5 merkkiä 5 € ja yli 5 kappaletta 7 €.

www.kalakortti.com

Tee ekoteko!

Istuta oma järvitaimen Naruskaan!

Voit ostaa itsellesi tai yrityksellesi nimikkotaimenia, jotka istutetaan Naruskajärveen, ja seurata virtuaalijärvessä kalojesi vaiheita. Tee oikea ekoteko!

Lue lisää

"Kalasta" hiirellä

Tutustu Virtuaalijärveen!

Virtuaalijärvi näytössä

Siirry Virtuaalijärvelle