08.05.2015

Erämessut Oulu, os. H4-5

Pohjois-Suomen Erämessut järjestetään 11. kerran Oulu-hallissa ja sen ulkoympäristössä 14.-17.5.2015. Metsästyksen, kalastuksen, retkeilyn ja luontomatkailun ystäville suunnattu erikoistapahtuma kerää kahden vuoden välein yhteen yli 500 näytteilleasettajaa ja 50 000 kävijää tehden siitä Pohjois-Euroopan ykköstapahtuman alallaan.

Pohjois-Suomen Erämessut Oulussa 14. - 17.5.2015

Naruska-Kullajärven kalastusyhtymä on mukana erämessuilla yhteisellä osastolla Kalastajan Savukoski Ry:n kanssa. Osasto löytyy Oulu-hallista numero H 4-5. Osaston teema on Lohi palaa Kemijokeen. Lapin aluehallintovirasto myönsi luvan lohien ylisiirtoon Isohaarasta Kemijokisuusta Savukosken koskivesiin. Lohien kiinnioton jälkeen on lääkärintarkastus sekä kalojen mittaus ja punnitus. Keskipainotavoite on asetettu noin kahdeksaan kiloon, joten varsin kookkaista lohista on kyse. Lohet merkitään kalamerkein ja osa varustetaan radiolähettimin. Telemetriaseurannan avulla kartoitetaan kutusoraikot, joihin tulevina vuosina suoritetaan mätirasiaistutuksia tukemaan poikastuotantoa.

Taimenten istutukset jatkuvat Naruska-Kullajärvellä entiseen tapaan ja kesälle on tulossa n. 300 isoa taimenta istutukseen. Luonnonvarakeskuksen Ohtaojan yksikkö lupaili taimenten keskimitan olevan reilut 50cm, joten pyyntikokoista taimenta on kalastajille luvassa. Niiden lisäksi istutamme pienpoikasvaiheessa olevaa taimenta ja siikaa. Kaikki taimenet ovat Yli-Kemin kantaa olevaa kantaa.

Kalastuslupien hinnat ovat edellisten vuosien tasolla, samoin kalastusrajoitukset.

Vieheluvat;
- 60 € /kausi, aikuiset
- 40 € /viikko, aikuiset
- 25 €/kausi, 12-17 vuotiaat
- alle 12 vuotiaat eivät tarvitse lupaa

Taimenten alamitta 50cm ja saalisrajoitus 3 taimenta / vrk.

Perhe- ja porukkakohtaisia lupia on edullisinta hankkia kalapakettien muodossa, joihin kalalupien lisäksi kuluu kalaistukkaita. Esimerkiksi paketti 1 on hinnaltaan 100 euroa, sisältäen kausiluvat kahdelle (2) aikuiselle ja kahdelle (2) alle 18-vuotiaalle sekä 50 kpl taimenen pienpoikasta ikäluokassa 0+. Taimenparven voi nimetä virtuaalijärveen haluamallaan tavalla. Katso kalapaketit; Kalapaketit

Tervetuloa erämessuille ja kalaan – Naruskajärvi on isojen taimenten kotijärvi!

Naruskajärvellä 8.päivä toukokuuta 2015

Kari Kivelä
puheenjohtaja
Naruska-Kullajärven kalastusyhtymä

11.5.2015 lisätty linkki liitteeseen; Lohi palaa Kemijokeen

Uutta!

Osta kalastuslupa verkosta!

Voit ostaa viehe- ja verkkolupia nyt myös netistä. Kalastusyhtymä on tehnyt sopimuksen Kalanet Oy:n kanssa, jonka verkko- ja mobiilipalvelusta www.kalakortti.com voit ostaa tarvittavat luvat 24/7-periaatteella. Kalanet Oy perii luvasta toimitusmaksun: vieheluvat 3,5 €/kpl ja verkkoluvat 1-5 merkkiä 5 € ja yli 5 kappaletta 7 €.

www.kalakortti.com

Tee ekoteko!

Istuta oma järvitaimen Naruskaan!

Voit ostaa itsellesi tai yrityksellesi nimikkotaimenia, jotka istutetaan Naruskajärveen, ja seurata virtuaalijärvessä kalojesi vaiheita. Tee oikea ekoteko!

Lue lisää

"Kalasta" hiirellä

Tutustu Virtuaalijärveen!

Virtuaalijärvi näytössä

Siirry Virtuaalijärvelle