Kalastus

Naruska-Kullajärven kalastus painottuu kesään, onhan se mökkiläisten kesäloma-aikaa ja erämatkailijatkin ovat silloin liikkeellä. Parhaiten kalastus onnistuu veneestä käsin, joko viehe- tai verkkokalastuksena.

Rannalta onkijoita ja vieheenheittäjiä harvemmin näkee, joskin myös rannalta kalastus luonnistuu vallan mainiosti. Rannat ovat pääsääntöisesti kuivia kangasmaita eikä vesikasvillisuuskaan ole järven karuuden johdosta esteenä rannalta kalastaville. Kaavoituksessa mökkitonttien ja rannan väliin on jätetty n. 20 m levyinen kaistale, joka on kaikkien kuljettavissa olevaa yleistä aluetta. Suurin osa järven rantamaisemista on kuitenkin täysin rakentamatonta ja erämaista aluetta, joten kaikille on tilaa kulkea ja kalastella.

Talvisaikaan järvellä on hiljaista, vain muutama mökkiläinen kalastaa verkoilla jään alta läpi talven. Lokakuun lopulla ensijäiden aikaan siian pilkintä ja helmikuulla mateenkudun aikaan koukkukalastus antavat saalista siika- ja madekeittoihin. Myöhään keväällä ahven ottaa pilkkiin jokisuistojen läheisyydessä.

Naruska-Kullajärven kalakantana on luontaisesti siika, ahven, muikku, made, hauki ja kiiski sekä harjus ja taimen.

Kalastusyhtymä istuttaa vuosittain suurta pyyntikokoista taimenta, jotka merkataan kalamerkillä (carlin). Niiden lisäksi istutetaan pienpoikasvaiheessa (0+ ja 1v) olevaa taimenta ja siikaa. Istutustilanne taulukossa päiv. 6.2.2017

Istutetut kalat vuosina 2010-2019

Taimen

kpl

kg

k-paino kg

grammaa

Carlin

2409

2557,27

1,062

1061,5

Ei merkkiä

15300

169,51

0,011

11,3

Siika

2000

13,83

0,007

6,9

Yht.

19709

2740,61

*****

*****

Viehekalastus (vapamäärää ei rajoitettu) ja pyydyskalastus järvialueella edellyttävät Naruska-Kullajärven kalastuslupaa ja voimassa olevaa maa- ja metsätalousministeriön kalastuskorttia. Naruska-Kullajärven kalastusyhtymä käyttää keräämänsä lupamaksut järvialueen kalakannan hoitoon. Kalastuslupa-aluekartta

Lupamyynti

UUTTA NEW!
Voit ostaa viehe- ja verkkolupia nyt myös netistä / mobiilisti. Kalastusyhtymä on tehnyt sopimuksen Kalanet Oy:n kanssa, jonka verkko-ja mobiilipalvelusta www.kalakortti.com voit ostaa tarvittavat luvat 24/7 periaatteella. Kalanet Oy perii luvasta toimitusmaksun; vieheluvat 3,5 €/kpl ja verkkoluvat 1-5 merkkiä 5 euroa ja yli 5 kappaletta 7 euroa.

Viehe- ja pyydysluvat
www.kalakortti.com
Kalastusluvat sähköpostiin, matkapuhelimeen tai muovikortille tulostettuna ja postissa kotiin toimitettuna.
Mikäli haluat postissa toimitettavan muovikortin, muista valita mukaan myös luvan postitus valitsemiesi lupien yhteydessä.
Maksu kaikkien kotimaisten verkkopankkien tunnuksilla, lupa toimitetaan heti maksun tapahduttua.


Viehe- ja pyydysluvat
Naruskan Retkeilymaja
Naruskantie 147, 98960 Naruska
tel. +358 40 412 7776 

info@naruska.com
www.naruska.com

 

Viehe- ja pyydyslupia voi tilata postitoimituksena myös e-mail osoitteesta
info@naruskajarvi.fi

Uutta!

Osta kalastuslupa verkosta!

Voit ostaa viehe- ja verkkolupia nyt myös netistä. Kalastusyhtymä on tehnyt sopimuksen Kalanet Oy:n kanssa, jonka verkko- ja mobiilipalvelusta www.kalakortti.com voit ostaa tarvittavat luvat 24/7-periaatteella. Kalanet Oy perii luvasta toimitusmaksun: vieheluvat 3,5 €/kpl ja verkkoluvat 1-5 merkkiä 5 € ja yli 5 kappaletta 7 €.

www.kalakortti.com

Tee ekoteko!

Istuta oma järvitaimen Naruskaan!

Voit ostaa itsellesi tai yrityksellesi nimikkotaimenia, jotka istutetaan Naruskajärveen, ja seurata virtuaalijärvessä kalojesi vaiheita. Tee oikea ekoteko!

Lue lisää

"Kalasta" hiirellä

Tutustu Virtuaalijärveen!

Virtuaalijärvi näytössä

Siirry Virtuaalijärvelle