25.04.2017

Naruskajärven kevättä

Kevät keikkuen tulee ja västäräkistä ei ole tietokaan Naruskajärven maisemissa. Lunta on metsissä yli puolimetriä, eivätkä autotietkään ole vielä sulana. Järven jääkannen paksuus koettelee jääkairan pituuden riittävyyttä, jäätä on melkein metri. Voi mennä kesäkuun puolelle, ennekuin järvi vapautuu jäistä.

 

WP 20170428 19 38 50 Pro3

Vapun aattona 30.4.2017 - Naruskajärvi

 

Kesä kuitenkin on tulossa ja sen myötä kalojen istutukset. Tälle kesälle olemme varanneet ns. pyyntikokoista taimenta istutuksiin 100 kpl. Kalat merkitään carlin -merkillä ja taimenten keskipaino on n. 1,6 – 1,8 kg riippuen kalojen merkintäajankohdasta. Lisäksi kesäkuun istutuksiin saamme 1500 kpl vuoden ikäistä taimenta. Syksyllä istutamme järveen siikaa, ikäluokassa 0+, määrä tarkentuu kesänaikana.

Pohjois-Suomen Erämessut järjestetään 12. kerran Oulu-hallissa ja sen ulkoympäristössä 25.-28.5.2017. Metsästyksen, kalastuksen, retkeilyn ja luontomatkailun ystäville suunnattu erikoistapahtuma kerää kahden vuoden välein yhteen yli 500 näytteilleasettajaa ja 50 000 kävijää tehden siitä Pohjois-Euroopan ykköstapahtuman alallaan.

Pohjois-Suomen Erämessut Oulussa 25. - 28.5.2017

Naruska-Kullajärven kalastusyhtymä osallistuu messuille Savukosken kunnan järjestämällä osastolla, jossa esittelemme Itä-Lapin kalastus- ja retkeilykohteita yhteistyössä Kalastajan Savukoski Ry:n kanssa. Luvassa on tietoa mm. Kemijoen kalateistä, joita Lapin kalatalousviranomainen on esittänyt rakennettavaksi liittyen kalatalousvelvoitemuutosten päivitykseen. Asiasta löydät lisäinfoa myös tämän sivun kirjoituksesta elinkeinojen luontosuhteet.

Osasto löytyy Oulu-hallista numero H 4-5. Tervetuloa!

 

Kalastuslupien hinnat ovat edellisten vuosien tasolla, samoin kalastusrajoitukset.

Vieheluvat;
- 60 € /kausi, aikuiset
- 40 € /viikko, aikuiset
- 25 €/kausi, 12-17 vuotiaat
- alle 12 vuotiaat eivät tarvitse lupaa

Taimenten alamitta 50cm ja saalisrajoitus 3 taimenta / vrk.

Perhe- ja porukkakohtaisia lupia on edullisinta hankkia kalapakettien muodossa, joihin kalalupien lisäksi kuluu kalaistukkaita. Esimerkiksi paketti 1 on hinnaltaan 100 euroa, sisältäen kausiluvat kahdelle (2) aikuiselle ja kahdelle (2) alle 18-vuotiaalle sekä 50 kpl taimenen pienpoikasta ikäluokassa 0+. Taimenparven voi nimetä virtuaalijärveen haluamallaan tavalla. Katso kalapaketit; Kalapaketit

Tervetuloa erämessuille ja kalaan – Naruskajärvi on isojen taimenten kotijärvi!

 

Kari Kivelä
Naruska-Kullajärven kalastusyhtymä

Uutta!

Osta kalastuslupa verkosta!

Voit ostaa viehe- ja verkkolupia nyt myös netistä. Kalastusyhtymä on tehnyt sopimuksen Kalanet Oy:n kanssa, jonka verkko- ja mobiilipalvelusta www.kalakortti.com voit ostaa tarvittavat luvat 24/7-periaatteella. Kalanet Oy perii luvasta toimitusmaksun: vieheluvat 3,5 €/kpl ja verkkoluvat 1-5 merkkiä 5 € ja yli 5 kappaletta 7 €.

www.kalakortti.com

Tee ekoteko!

Istuta oma järvitaimen Naruskaan!

Voit ostaa itsellesi tai yrityksellesi nimikkotaimenia, jotka istutetaan Naruskajärveen, ja seurata virtuaalijärvessä kalojesi vaiheita. Tee oikea ekoteko!

Lue lisää

"Kalasta" hiirellä

Tutustu Virtuaalijärveen!

Virtuaalijärvi näytössä

Siirry Virtuaalijärvelle