Maastopyöräily

Naruska-Kullajärven ympäristössä on loistavat mahdollisuudet harrastaa maastopyöräilyä. Sorapintaisia metsäautoteitä ja metsäpolkuja on satoja kilometrejä. Jyrkästi kumpuileva ja vaihteleva vaara- ja tunturimaisema tarjoavat varmasti riittävästi haastetta vaativallekin maastopyöräilijälle. Metsäautotie- ja polkuverkosta löydät helposti sopivia päivän pituisia lenkkimäisiä reittejä.

MaastopyöräilyYksi tällainen on Värriön yhteismetsän alueelle suuntautuva reitti. Ajelet Naruskajärven eteläpuolella olevaa mökki- ja metsäautotietä Pimiäselkään ja sieltä vasemmalle alas Paha- ja Viitakaakurivaarojen välistä Liessiojan latvoilla olevalle Pölökkykämpälle (Värriön Yhm.). Kämpällä on hyvä keitellä kahvit ennen matkan jatkamista Aita-Kaakurivaaran päälle. Voimiesi mukaan voit ajaa huristella vaaran päältä Lapioselkään ja sieltä edelleen Jäkäläharjun ja Torolehdon kautta Värriöjokivarteen Värriön pirtille tahi kääntyä jo Aita-Kaakurivaaran laidalta kohti Lampi-Kaakkurivaaran reunoja mutkitelevaa reittiä Roistohonganselkään. Siitä onkin jo lyhyt huikonen kiikkua takaisin Pimiäselkään ja kohti Naruskajärveä saunan lämmitykseen. Pitemmälle lenkille kertyy matkaa n. 70 km ja lyhyemmälle n. 50 km, mutta on sitä siinäkin, kun korkeuserot ovat huikeat. Kokemuksesta voin kertoa, että kannattaa kokeilla! -Kari

Uutta!

Osta kalastuslupa verkosta!

Voit ostaa viehe- ja verkkolupia nyt myös netistä. Kalastusyhtymä on tehnyt sopimuksen Kalanet Oy:n kanssa, jonka verkko- ja mobiilipalvelusta www.kalakortti.com voit ostaa tarvittavat luvat 24/7-periaatteella. Kalanet Oy perii luvasta toimitusmaksun: vieheluvat 3,5 €/kpl ja verkkoluvat 1-5 merkkiä 5 € ja yli 5 kappaletta 7 €.

www.kalakortti.com

Tee ekoteko!

Istuta oma järvitaimen Naruskaan!

Voit ostaa itsellesi tai yrityksellesi nimikkotaimenia, jotka istutetaan Naruskajärveen, ja seurata virtuaalijärvessä kalojesi vaiheita. Tee oikea ekoteko!

Lue lisää

"Kalasta" hiirellä

Tutustu Virtuaalijärveen!

Virtuaalijärvi näytössä

Siirry Virtuaalijärvelle