Taimenkuva-675x220.jpg

10.06.2011

Taimenerä I - 2011

Naruska-Kullajärven kalastusyhtymä on istuttanut järvialueelle taimenta seuraavasti:

1.6.2011 Carlin – merkatut sponsoritaimenet

 Laji/Kanta Ikä  Vuosiluokka  Keskipaino g  Merkintä  Kpl Kg 
 PT-OHT-04 7v.  2004  1038,3  Carlin - merkitty  299  310,44

 

1.6.2011 ilman merkkiä ja sponsoria olevat taimenet

 Laji/Kanta Ikä Vuosiluokka  Keskipaino g  Merkintä  Kpl Kg 
 PT-KEM-10 1v. 2010  4,22  Ei  1000   4,22

Sponsorikalojen jakoperusteet;
Merkkikalojen osalta taimenet on jaettu sponsoreille niin, että kunkin sponsorin kalojen keskipaino on n. 1kg.Kaikkien merkkikalojen, 299kpl, keskipaino oli 1038,3g ja keskimitta 44,6cm. Poikasvaiheen 1v. taimenten keskipaino oli 4,22g ja keskipituus 79mm.

Yksityisten henkilöiden ostamat merkkikalat ovat jaettu kullekin muutaman gramman tarkkuudella kilon molemmin puolin. Yritysten ja yhteisöjen osalta vaihteluväli on suurempi eli satoja grammoja, kalojen keskipainon ollessa heilläkin reilun kilon. Istutuserässä oli 6 kpl yli 2kg taimenia.

Kalastuksesta;
Saaliiksi saadut alamittaiset kalat tulisi vapauttaa takaisin kasvamaan. Huomaa kuitenkin, että ”henkitoreissaan” ja selvästi vahingoittunut - verta vuotava, kiduksista kiinni oleva - kala ei ole elinkelpoinen. Hyviin pyyntitapoihin kuluu käyttää tällainen kala hyödyksi eikä jättää sitä veteen kitumaan, saati kuolleena kellumaan. (Tuleva uusi kalastuslaki ei ole tältä osin eettinen!)

Kalastusyhtymä toivoo istukkaiden kalastukseen kaikilta malttia ja noudattamaan pyynnistä asetettuja kalastusrajoituksia sekä noudattamaan muutoinkin hyvää ja kunniallista kalastustapaa. Hyvä omatunto ohjatkoon jokaista kalastajaa!

Carlin – merkityt kalat / merkin palautus
Kun saat Carlin -merkityn kalan, se tulisi mitata ja punnita. Myös pyyntipäivä, -paikka ja käytetty pyyntiväline tulisi kirjata merkinpalautustietoihin. Laita mukaan myös oma pankkitilisi numero, RKTL maksaa merkistä 5e palkkion. Merkki osallistuu myös RKTL:n valtakunnalliseen arvontaan.

Voit palauttaa kalamerkit postimaksutta osoitteella,

RKTL
Merkki
Tunnus 5005751
00003 VASTAUSLÄHETYS

tai sähköisesti oheisesta linkistä

http://www.rktl.fi/kala/kalamerkinta/palauta_kalamerkit/merkkipalautuslomake.html

Hox!
Carlin -merkityn taimenen istutustiedot saat nopeimmin, kun soitat Karille, p. 0400 580109, siirrämme saamasi kalan mitta- ja painotiedot saalispaikkatietoineen heti virtuaalijärven kalakoriin.

Kiitokset kaikille sponsoreille – Teidän avullanne kalavesien hoito ja kalanistutukset ovat mahdollisia. Suosikaa myös sponsoriyritystemme tarjoamia palveluja ja tuotteita, se hyödyttää meitä kaikkia kalastajia.

Toivotamme Hyvää Kesää kaikille ja kireitä siimoja!

Kari Kivelä
puheenjohtaja
Naruska-Kullajärven kalastusyhtymä