10.03.2011

Sadevesijärjestelmiä ja tikkaita

Naruskajärven alueen mökkiläisten kanssa on ollut puhetta mökkien ja saunojen sadevesijärjestelmien ja tikkaiden puutteista tahi puuttumisesta. Tikasasia tuli esille myös viime kevään ja kesänaikana järjestettyjen yhteisten nuohoojakäyntien yhteydessä. Muutamista mökeistä asianmukaiset palo- ja lapetikkaat tyystin puuttuivat.

Olemme kartoittamassa mökkiläisten tarvetta ja halukkuutta laittaa sadevesijärjestelmät ja/tai tikasasiat kuntoon? Asia hoituisi samaan tapaan yhteiskäynnillä kuin nuohousoperaatiokin eli asiansa osaava "ränni- ja tikasmestari" Ränni-Olli Oy, Kemijärvi, kävisi samalla reissulla laittamassa useamman mökin sadevesi- ja tikasjärjestelmät kuntoon.


Sadevesikourut, syksytorvet ja tikkaat rakennetaan paikanpäällä mittojen mukaisesti ammattitaitoisten asentajien toimesta. Yhden päivän aikana tulee hoidetuksi 3-5 mökkiä, riippuen kourujen ja tikkaiden asennusmääristä.

Sadevesijärjestelmän profiileja ovat suorakaide ja pyöreä. Värejä on rajattomasti, mutta lienee syytä pitäytyä yleisimmissä, ympäristöön ja mökkiin sopeutuvissa väreissä; Musta, valkea, ruskea ja harmaa. Tikkaat täyttävät palo- ja turvallisuusalan vaatimukset.

Olemme alustavasti neuvotelleet "ränni- ja tikasmestarin" käynnille ajankohdaksi kesä-heinäkuutta ajatellen mökkiläisten loma-aikoja. Mökkiläisen paikallaolo ei ole toki välttämätöntä, jos selkeistä tarpeista ja esim. mahdollisten syöksytorvien määristä sekä paikoista on voitu sopia.


Mökkejä on molemmin puolin järveä yhteensä reilut viisikymmentä (n.50) ja lisää rakennetaan. Myös jokivarren ja alueen muiden osien mökkiläiset, joilla on tarvetta ja kiinnostusta laittaa sadevesijärjestelmät ja/tai tikasasiat "yhteiskäynnillä" kuntoon, voivat ottaa asian tiimoilta yhteyttä.

Ilmoitelkaa sadevesijärjestelmä- ja tikastarpeistanne mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään huhtikuun loppuun 30.4. mennessä, jotta voimme sopia keskitetysti käynnit Naruska - Kullajärvellä.

Ilmoitukset ja tiedustelut;
kari.kivelä@naruskajarvi.fi tai puhelimitse p. 0400 580109


Tekniset tiedot ja hintatiedustelut;
olli.luusua@ranni-olli.inet.fi tai puhelimitse p. 0400 696 712 / Olli Luusua

Ränni-Olli Oy, www.ranniolli.com
Rinnetie 16, 98310 Kemijärvi

Terveisin
Kari Kivelä
puheenjohtaja
Naruska-Kullajärven kalastusyhtymä


Jakelu;
tiedossa oleviin sähköpostiositteisiin mökkiläisille
kalastusyhtymän kotisivut www.naruskajarvi.fi