08.08.2011

Patikkaretki Sorsatunturille 3.9.2011

Syksyn patikkaretken ennakkoilmoittautumisaikaa jatketaan viikolla eli retkelle tulee ilmoittautua perjantaihin 19.8.2011 mennessä, sähköpostilla info@naruskajarvi.fi tai puhelimitse 0400 580109 / Kari Kivelä.

Päivän ohjelmaan tulee tulistelupaikan ja –ajan osalta hieman muutosta. Keittelemme nokipannukahvia Aitatsivaaran tulentekopaikalla, koska Vaarinkehuman kämpän seutuvilla on tulentekokielto. Reittivalinnasta riippuen Aitatsivaaran tulentekopaikalle on lähtöpisteestä 6-7km, joten tarkoituksenmukaista on tulistella siinä vasta paluumatkalla tai sitten toisaalla reitin varrella.

Patikoimaan lähdemme Ylä-Naruskajoen sillalta lauantai-aamuna klo 8 aikaan Kettukurun kautta Kotatsiaavan laitaan ja kohti Sorsatunturille vievää UKK-reittiä.

Reitin tavoitamme Aitatsivaaran juurella olevan tulipaikan tietämillä. Matka jatkuu merkattua reittiä myöten Vaarinkehuman kämpälle, josta jatkamme moottorikelkkareitinpohjaa suoraan Sorsatunturin huipulle.

Sorsatunturi +629m on Itä-Lapin korkein tunturi ja sieltä avautuvat huikeat näkymät yli laajojen selkosten, niin Suomen kuin Venäjänkin suuntaan.. Huiputuksen jälkeen palaamme Vaarinkehuman kautta Aitatsivaaran tulentekopaikalle, josta ruokatauon jälkeen paluu tuloreittiä noudattaen takaisin Naruskajärvelle.

Patikkaretken rytmitys;

1) Lähtöpiste- Aitatsivaaran tulentekopiste- Vaarinkehuman kämppä n. 10-11km / 3h
2) Vaarinkehuma – Sorsatunturin huippu – Vaarinkehuma n. 4-5km / 3h
3) Vaarinkehuman kämppä – Aitatsivaaran tulentekopiste – Päätöspiste n. 10-11km / 4h

 

Retken kokonaiskesto 10- 12h ja matkan pituus n. 25-28km reittivalinnasta ja taukoajoista riippuen. Patikointivauhti liikkeelläolon aikana metsäreitillä on n. 3km/h ja polulla n. 4km/h. Tunturiin nousu ja lasku n. 2km/h.

Päivän päätteeksi halukkaille on tarjolla saunomista ja pientä purtavaa Naruskajärven rantamaisemissa.

 

Varustus:

Normaali retkivarustus, säätilan mukaan.. Päiväreppu varavaatteita, retkieväitä jne. varten. Vaelluskengät tai muut tukevapohjaiset saappaat ovat suositeltavia jalkineita. Ylhäällä tunturissa voi tuulla navakasti ja kylmästikin, joten tuulenpitävä takki tahi pusakka sekä päähine on syytä varata mukaan. Termospullo lämpimän juoman kera on myös hyvä olla mukana. Järjestäjä suosittaa osallistujia hankkimaan henkilökohtaisen vakuutuksen.

Ruokailut:

Päivän aikana pidetään pidempi tauko ruokailua varten, jonka jokainen hoitaa omiin retkimuoniin tukeutuen omatoimisesti.

Kustannukset:

35 euroa, sisältää opastuksen, saunomisen ja iltapalan Naruskajärvellä.

 

Ilmoittautuminen:
Ennakkoilmoittautuminen pe 19.8.2011 mennessä. info@naruskajarvi.fi tai puhelimitse 0400 580109 /Kari Kivelä.

Patikkaretki toteutetaan, jos osallistujia on vähintään 5 henkilöä.

Osallistumismaksu tulee maksaa pe 26.8.2011 mennessä tilille nro 540900 - 235883 / Naruska-Kullajärven kalastusyhtymä. Ennen maksun eräpäivää ilmoittautuneille vahvistetaan retken toteutuminen ja osallistujamäärä.

Järjestäjä: Naruska-Kullajärven kalastusyhtymä